Bemutatkozás

 

 

Főleg Budapesten és Zagyvaszántón vállalok munkákat műteremben, illetve szabadtéren. Előfordul, hogy Magyarország más területeire is elutazom. A fotózásokról/árakról a menüsor alatt találhat bővebb információt. Ha valamilyen témában nem talál információt, bátran kérdezzen a Kapcsolat menüpont alatt.

 

 

 

Honnan a név, Yohee Art?

Gyerekkoromban kaptam a Johi becenevet (a Johannából eredően).

AIMG_5849zért nem választottam photography-t és hasonló fotó-foglalkozásra utaló szavakat a nevemhez, hanem Art-ot (jelentése: Művészet) mert mindig is érdekeltek a különféle művészeti ágak, a kreatív munkák, amik megnyugtatnak, kikapcsolnak. Például decoupage munkák (szalvéta technika), rajzolás, barkácsolás, stb., de bármibe képes vagyok belefogni. 

A fotózáson kívül sminkeléssel/maszkolással is foglalkozom. Eleinte autodidakta módon kezdtem el saját magamon, barátokon gyakorolni főleg a farsangi/halloween-i estékre. Imádom, hogy egy modellt szinte bármivé át lehet alakítani, olyan ez számomra mint egy varázslat. 

Már fiatalkoromban imádtam Boris Vallejo, Andi Roche, Luis Royo és társai fantázia képeit, órákig tudtam őket nézegetni, annyira magával ragadott a különleges világuk.

 

Első kompakt analóg (filmes) fényképezőgépemet 12 évesen kaptam, és azóta nincs megállás. Bár először egészségügyben kezdtem el tanulmányaimat, mellette mindig ott volt a kezemben a fényképező gép, és rögzítettem minden pillanatot, anélkül, hogy tudtam volna, később ez lesz a munkám, az életem.

Az empatikus beállítottságomnak köszönhetően törődöm a vendégeimmel, figyelek rájuk. Természetesen tudom, hogy még egy profi modell sem látja magát kívülről, hibázhat, én viszont instrukciókkal tudom őt segíteni, így figyelek arra, mi áll jól neki, szólok, ha nem megfelelő a testtartás, vagy nem passzol a kiegészítő, esetleg elkenődött a sminkje, tanácsokkal látom el.

Úgy gondolom, hogy aki emberekkel foglalkozik bármilyen formában, annak figyelmesnek kell lennie a vendégeivel, hiszen, ha fordított helyzetben 20150515_095721relennék, én sem örülnék, ha rossz minőségű fényképeket kapnék magamról, viszont hálás lennék a támogatásért, ráadásul ez által könnyebben is oldódnék, ami szintén nagyon fontos egy közös munka során.

Fényképészeti tanulmányaim során én is gyakran álltam a kamera másik oldalán, – egymás modelljei voltunk az iskolában – ezért tudom, hogy nem könnyű egy idegen előtt ellazulni, jól pózolni, közben a homlokomat nem ráncolni, mosolyogni, stb…, és bizony el lehet fáradni akár az 1 órás fotózás alatt is.

Jól esett, amikor valaki “súgott”, hogyan álljak be, vagy igazítsam meg a ruhám, hajam, ötleteket adott, stb. Ha kialakul ez a fotós-modell kapcsolat, és összedolgozunk, az eredmény mindenképp hatásos lesz.

 

Íme pár kép, amikor én vagyok a modell:

 

 

Tanulmányok, megjelenések, díjak:

– 2010 Nagyszombat megye önkormányzata és a Galántai Népművelési Központ Digifotó Galánta nemzetközi verseny elismerés

– 2011 Alkalmazott fotográfus OKJ 

– 2011 “Növendékek tárlata” kiállítás – Miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház

– 2012 “Nem csak 1 kattintás” Országos figyelemfelkeltő kampány és Guiness Rekordkísérlet résztvevője

– 2012 “Utazás a Világ Körül” c. pályázat kiállításán való megjelenés – Magyar Művelődési Intézet.

– 2014 Tatto’d Lifestyle Magazin – Képeim megjelenése

– 2015 Széles L. Gábor blog interjú: http://pixelhaboru.blogspot.hu/2015/03/vari-johanna_31.html

-2017 Divatsminkes képzés elvégzése (A Szépség Iskolája)

-2017 Maszkmester képzés elvégzése (Glamour Makeup Academy Sminkiskola)

 

AZ OLDALON MEGJELENŐ FOTÓK A SZERZŐ TULAJDONÁT KÉPEZIK. AZOKAT KIZÁRÓLAG ENGEDÉLLYEL, A FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL LEHET FELHASZNÁLNI!

 

( Esküvő fotózás, Esküvői előkészület fotózása, Lagzi fotózás, Reprodukció, Retusálás, Női portfólió, Igazolványkép, Modell fotózás, Műtermi fotózás, Családi fotózás, Baba fotózás, Kismama fotózás, Gazdi és kedvence fotózás, gyermek portfólió fotózás, Férfi portfólió fotózás, Fotózás Budapesten, Pest megye fotós, Heves megye fotós, Rendezvény fotózás, Reklám fotós, Tárgy fotózás, Tuning autók fotózása, Keresztelő fotózás, Esemény fotózás, Profi fotós, Táj fotózás )