Vári Johanna vagyok, profi fotós és sminkes.


2011 óta fotózok hivatásos szinten, de előtte is mindig velem volt a fényképezőgépem bárhová mentem, már az általános iskolában is. Szeretem elkapni a pillanatot, látni az arcokon az érzelmeket. Mindig is emberekkel szerettem volna foglalkozni, ezért először tanulmányaimat az egészségügyben kezdtem. Hamar rájöttem, hogy a művészetek irányába kell mennem. Később elkezdett komolyabban érdekelni a sminkelés, így a saját projektjeimhez már én készítettem el a sminkeket. 2017-ben elvégeztem egy smink tanfolyamot, majd maszkmesteri képzésen vettem részt. Ez után több tanfolyamon voltam, ahol arc-, és testfestést tanultam. 2019-ben pedig a szépségtanácsadói okj-t végeztem el. Szeretem kiélni a kreativitásomat, ezért a barkácsolástól a varráson át a mozaikozásig szinte mindent kipróbáltam már, ezekkel hobbi szinten foglalkozom. Ahol gyakran megfordulok: főleg Budapest és vonzáskörzete, Hatvan és környéke, Szeged, de szívesen utazok a munkám miatt. Amit a fotózások alkalmával nyújtok, az nem csak szépen kidolgozott minőségi képek, hanem jókedv, útmutatás, és egy kis önbizalom. Számomra fontos, hogy a jól sikerült képek mellett, aki eljön hozzám jól érezze magát, egy élménnyel gazdagodjon, elégedett legyen. Olyan nincs, hogy „nem vagyok fotogén”! Én segítek a beállításokkal is. Ha szeretnéd, lehet spontán, de meg is tervezhetjük. Egyeztetéskor együtt kitaláljuk, hogy mi legyen a fotózás témája, és ezen felül egy megfelelően kiválasztott frizura, smink és ruha, esetleg kiegészítők meg tudják adni azt a pluszt, amitől a végeredmény akár olyan is lehet, hogy leesik az állad.

Vendégeim jellemzően nem hivatásos modellek, hanem hétköznapi emberek, akik általában sosem jártak fotózáson. Természetesen a fotózások elején mindenki izgul, de én mindenben segítek, a kutatómunkától kezdve, a beállításokon át a retusálásig. Csak olyan beállítást ajánlok, amiről úgy gondolom, hogy az jól áll, de azt is jelzem, ha valamiről azt gondolom nem illik a modellhez. A fotózások előtt mindig részletes tájékoztatást adok annak menetéről, és igyekszem egy jó hangulatú családias légkört teremteni, hiszen tudom, hogy ez legtöbbször nem kevés izgalommal jár.

Alapvetően a természetesség híve vagyok, ezért a fotózáson és a sminkben sem szoktam túlzásokba esni (hacsaknem ez a cél), a retusálásnál pedig csak az alapvető dolgokat szoktam javítani (kusza hajszálak, apró bőrhibák, fogfehérítés, szem alatti táskák, stb), de esetenként a különlegesebb kéréseket is igyekszem úgy megoldani, hogy az lehetőleg ne látszódjon utólag, igényes legyen. A másik kategória a tematikus fotózás, ahol a cosplaytől a fesztiváli kinézeten át bárki bőrébe lehet bújni (szinte szó szerint), ezeknél mehet az extrém smink, strasszok, csillám, színes szempilla, különféle kiegészítők, jelmezek. Itt bátran lehet használni többféle díszítő elemet, színes fényeket, érdekes bútorokat, kombinálni stílusjegyeket.

Jelentős tapasztalattal rendelkezem rendezvényfotózás (esküvő, céges rendezvények),  Családi fotózás, és portré (női, férfi, gyerek) területeken, de vállaltam már termékfotózást és ingatlan enteriör fotózást is.

Ahogy azt fentebb írtam, sminkeléssel is foglalkozom, erről bővebben ezen az oldalon tájékozódhattok: